Zoeken:

Tuinbouw & Agribusiness

4 jaar

HBO Zuid-Holland

Nederland is wereldspeler op tuinbouwgebied. Onze bloemen en groenten gaan de hele wereld over. Maar voordat deze producten op de markt komen, moet er een heleboel gebeuren. De opleiding Tuinbouw & Agribusiness richt zich op het ontwikkelen, produceren en het vermarkten van deze producten.

"Hogeschool Inholland biedt Tuinbouw & Agribusiness aan in een flexibele deeltijdvariant (https://www.inholland.nl/ opleidingen/tuinbouw- agribusiness/deeltijd/de- opleiding) en in een reguliere voltijd variant."

Opleiding Tuinbouw & Agribusiness voltijd: iets voor jou?

Wie aan Nederland denkt, heeft het al snel over tulpen, rozen en talloze groenten uit de kas. Nog steeds is onze tuinbouw internationaal ongekend bloeiend. Van Rusland en Japan tot diep in Afrika is een groot aantal Nederlandse bedrijven actief. Ze lopen wereldwijd vooruit dankzij innovaties in teelt en veredeling die seizoen op seizoen wortel schieten in onze kassen. Jij wilt daar een graantje van meepikken en werken in deze innoverende, internationale keten, bijvoorbeeld in onderzoek, productie, logistiek of sales en marketing. Bekijk alvast hoe jouw carrière kan beginnen. Start met de opleiding Tuinbouw & Agribusiness bij Hogeschool Inholland Delft, aan de rand van het West- en Oostland.

Opbouw van de opleiding

Hogeschool Inholland heeft een krachtige verbinding met de beroepspraktijk. Je leert daarom naast de theorie ook concrete inzichten en vaardigheden die je na je opleiding direct kunt gebruiken in je loopbaan.

Eerste jaar (propedeuse)

  • Je oriënteert je op het vakgebied. Welk beroepen vind jij interessant?
  • Met een breed aanbod van vakken helpen we je in je oriëntatie. Je doet kennis en vaardigheden op rond bijvoorbeeld teelt en gewasbescherming, onderzoek en toegepaste biologie, bedrijfsvoering en marketing, logistiek en productieketens.
  • Je gaat je dit jaar ook al oriënteren op een van de afstudeerrichtingen. Je kiest voor de technische variant (Teeltechniek en Veredeling) of de meer bedrijfskundige kant (Management en Greenports).

Tweede jaar

  • In het eerste halfjaar verdiep je je in de thema’s van het eerste jaar.
  • In het tweede halfjaar verdiep je je in de afstudeerrichting die jij hebt gekozen.

Derde jaar

  • Je gaat verder met waar je het vorige jaar gebleven bent, gefocust op jouw afstudeerrichting.
  • Je loopt een praktijkstage van vijf maanden in Nederland. Of ga voor een avontuur in het buitenland.

Vierde jaar

  • Je specialiseert je verder binnen jouw afstudeerrichting.
  • In het laatste halfjaar van je opleiding ga je aan de slag met je afstudeeropdracht van vijf maanden. Laat aan een echte opdrachtgever zien of jij je vak al verstaat. Het is opnieuw een kans op een avontuur over de grens. Je rondt de opdracht af met een scriptie en een mondelinge presentatie. Als beloning ontvang je je diploma. Gefeliciteerd, voortaan mag je je Bachelor of Science noemen of ingenieur.

Meer praktische informatie?

Inschrijven?

Laat een reactie achter

Klik hier om in te loggen.

Meer events