Zoeken:

Community meeting Tuinbouw Digitaal

Productinnovatie in de tuinbouwketen start bij de veredeling en vermeerdering van het plantmateriaal. De sector uitgangsmateriaal is met recht een ‘hightech’ en een ‘highknowhow’ sector en levert, met jaarlijks vele introducties van nieuwe variëteiten in de groente-, fruit- en sierteeltsector, de basis voor een florerende tuinbouwsector. Daarom organiseert Tuinbouw Digitaal de eerstkomende Community Meeting met het thema ICT voor veredeling en vermeerdering. 

Het zal duidelijk zijn dat innovaties ook bij deze bedrijven niet zonder de inzet van moderne ICT hulpmiddelen plaatsvindt. Sterker: het is juist het vakgebied van de ‘BIO-INFORMATICA’ dat naar verwachting enorme kansen gaat bieden aan de bedrijven die actief zijn in de veredeling en vermeerdering. Ook de inzet van moderne technologie met camerasystemen, sensoren en drones is perspectiefvol. De meeting zal plaatsvinden bij Proeftuin Zwaagdijk (Tolweg 13, 1681 ND Zwaagdijk) en het programma ziet er als volgt uit: 

12:45-13:30 uur: Voor belangstellenden: een broodje en een rondleiding over de Proeftuin (u dient zich hiervoor apart op te geven op onze website)

13:30-13:35 uur: Opening en welkom door Henk Zwinkels namens Tuinbouw Digitaal

13:35-13:50 uur: De Seed Valley versterkt de positie van bedrijven in de regio als een duurzame, vitale, hoogwaardige en innovatieve bedrijfstak; een presentatie door Erwin Cardol, programmamanager Seed Valley

13:50-14:35 uur: Het vakgebied van de bio-informatica zal aan ons worden geïntroduceerd door prof. Dick de Ridder, sinds twee jaar hoogleraar bio-informatica aan WageningenUR.

14:35-15:00 uur Genotypering bij ENZA zaden; het meer praktische bio-informatica onderzoek en de toepassing daarvan in het veredelingsproces zal worden toegelicht door Joachim Bargsten van Enza

15:00-15:15 uur Pauze

Het vervolg van deze middag heeft u de keuze uit twee afzonderlijke tracks met een aantal kortere presentaties:

Track 1: ICT voor veredeling

15:15-15:45 uur: Praktische mogelijkheden van de bio-informatica door Jorn de Haan van GeneTwister

15:45-16:15 uur: Kiemingstesten met behulp van een Vision Systeem door Mike Gitzels van Gitzels Breeding Services

Track 2: ICT voor de vermeerdering

15:15-15:45 uur: De inzet van drones bij de analyse van proefvelden door Ramon Haken van Avular

15:45-16:15 uur: Integratie van sensordata tot bruikbare data voor de gebruiker door Hans Izeboud van ARIS

16:15-17:00 uur: Plenaire afsluiting en een hapje en drankje

Klik hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Klik hier om in te loggen.