Zoeken:

De geheimen van aardwarmte ontrafeld

Aardwarmte, oftewel geothermie, is een duurzame energiebron die in de glastuinbouw flink in opkomst is. Willen we in de toekomst onze groenten, planten en bloemen volledig duurzaam kweken, dan moeten we op zoek naar energievormen die geen fossiele bronnen vragen. Met aardwarmte kan de tuinbouw die omschakeling maken.

Voor adviesbureau Panterra is deze ontwikkeling aanleiding om een een website te lanceren die volledig over geothermie gaat en nieuwe inzichten biedt. Behalve voor de glastuinbouw is deze techniek ook te gebruiken om huizen en gebouwen te verwarmen. Met de website wil PanTerra haar klanten onder meer helpen om te bepalen of geothermie geschikt is voor hun situatie.

Een aardwarmtebron is vaak voldoende om tientallen hectaren kassen te verwarmen of een hele wijk met woningen, met zwembad en scholen. Wel moet er voor deze toepassingen een warmtedistributienetwerk worden aangelegd. PanTerra is inmiddels betrokken bij tien geothermische projecten in de glastuinbouw. Het bedrijf is in 1988 opgericht als consultancy bedrijf voor de olie- en gasindustrie.

Kijk voor meer informatie op www.aardwarmte.com.

Bron: http://www.GreenHow.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om in te loggen.

Meer events