Zoeken:

Dé kans voor studenten om Westland te leren kennen

Op 29 oktober dompelen HBO-studenten en academici zich onder in de wereld van de tuinbouw tijdens de "Westland Discovery". Deze Westlandse dag word georganiseerd door Integrand, een landelijke non-profit organisatie bestuurd door academische studenten. Integrand heeft als doel studenten te helpen zich voor te bereiden op de werkpraktijk door ze kennis te laten maken met het bedrijfsleven, al tijdens hun studie. 

De Westland Discovery laat studenten kennis maken met de leiders op het gebied van innovatie van natuurlijke producten onder het mom van duurzaamheid. Er wordt interesse gewekt in de vele carrière mogelijkheden die deze sector biedt; het Westland leren kennen door het te belven. Er zullen drie bedrijven bezocht worden; Flora Holland, Deliflor en Dutch Flower Group.  Tijdens deze bezoeken worden de bedrijven niet alleen gepresenteerd, maar laten ze zien hoe de producten gemaakt en verwerkt worden. Verder krijgen de studenten de kans om mee te denken over de dilemma’s die in het Westland spelen. 

2e editie
Dit is de 2e keer dat Integrand met een grote groep studenten een bezoek aan Westland gaan brengen. Vorige editie vond plaats in maart, waarbij de studenten een konden kijken bij Looije Tomaten, Fleurametz, Beekenkamp, Rijk Zwaan en Koppert Cress. De studenten, afkomstig van verschillende opleidingen, zoals Recht, Marketing, Bedrijfskunde of Economie, keken hun ogen uit bij alle internationale mogelijkheden, de dynamiek en innovaties bij de bedrijven. “Ongelofelijk hoe dit allemaal in zijn werk gaat, ik kan hier uren naar kijken”, aldus een van de studenten. 

Bron: http://www.integrand.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om in te loggen.

Meer events