Zoeken:

Internationale trend Vertical Farming ook op GreenTech 2016

Vertical Farming is een innovatie die internationaal sterk aan interesse wint. Vandaar dat RAI Amsterdam met trots een nauwe samenwerking aankondigt tussen de beurs GreenTech en de internationale Vereniging voor Vertical Farming. Tijdens GreenTech Amsterdam 2016, die in juni volgend jaar plaatsvindt, kunnen bezoekers een nieuw paviljoen op het gebied van Vertical Farming bezoeken en ook de bijbehorende conferentie in hun agenda zetten.

Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen op dit gebied, is nu ook de Vertical Farming Industrie op GreenTech Amsterdam ruim vertegenwoordigd. De Vereniging voor Vertical Farming (AVF) is een snel groeiende, internationale, non-profit organisatie die zich richt op het bevorderen van verticale landbouw technieken, design en bedrijven. Hun missie is om de duurzame groei en ontwikkeling van Vertical Farming te bevorderen en te stimuleren tot gezonde voeding, groene banen, milieubescherming en klimaatbestendigheid.

Het Vertical Farming Pavilion bevindt zich in de nieuwe hal 8 die wordt toegevoegd aan GreenTech. Het biedt ruimte voor speciale presentaties over Vertical Farming naast het congres dat de AVF aansluitend aan de beurs organiseert .

GreenTech richt zich op alle technieken die worden gebruikt voor een optimale en duurzame teelt van gewassen. Crops is het nieuw toegevoegde thema van GreenTech naast Energie, Water en Biobased. "Vertical en Urban Farming zijn belangrijke vernieuwende onderwerpen in deze industrie,” zegt Mariska Dreschler, Manager van GreenTech, "Landen als Japan, de VS en de VAE willen alles over deze nieuwe productie-technologie ontdekken, die een duurzame benadering voor zowel steden als het platteland biedt. Dit onderwerp past naadloos in het concept van GreenTech."

Uit onderzoek door de leden van de AVF blijkt dat Vertical Farming tot 98% minder water verbruikt dan de traditionele tuinbouw en meer voedsel produceert op hetzelfde oppervlakte. "We nodigen geïnteresseerde partijen uit om deel te nemen in het Vertical Farming Pavilion", zegt Dreschler, "En tussen nu en juni volgend jaar zijn we van plan om nog een aantal andere initiatieven te starten zodat een bezoek aan GreenTech interessant is voor de toekomst van elk bedrijf in deze branche."

De vakbeurs GreenTech vindt plaats op 14, 15 en 16 juni 2016 in de RAI in Amsterdam Convention Centre in Amsterdam.

Bron: http://www.sierteeltnet.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om in te loggen.

Meer events