Zoeken:

KP Holland boeit docenten op Greenport College Tour

Op 9 oktober bezochten 46 docenten van verschillende scholen uit het Westland en daarbuiten KP Holland in het kader van de Greenport College Tour.

De kennismaking was niet alleen bedoeld om de docenten te informeren over de wereld van techniek, marketing en internationale handel van KP Holland, maar vooral om hen te laten zien welke carrièremogelijkheden de tuinbouw biedt. Jongeren tussen 4 en 23 jaar laten kiezen voor deze innovatieve en duurzame sector, of het nu om een opleiding of carrière gaat. Leraren uit het basisonderwijs en docenten uit het middelbaar onderwijs vervullen hierin een sleutelrol.

De 46 deelnemende docenten lieten zich inspireren op een bedrijf dat jaarlijks 30 miljoen planten produceert op een totale teeltoppervlakte van 16 hectare. Vooral het ‘weeskweeklab’  van KP Holland maakte indruk. Kruisingen leveren per jaar 50.000 nieuwe Kalanchoë-planten op, waarvan er uiteindelijk zes in productie worden genomen. Directeur Aad van der Knaap vertelde met passie en visie over zijn vak. En drukte de docenten op het hart: ”Mensen zijn ons kapitaal op dit bedrijf. Het kennisniveau moet omhoog en we moeten meer jeugd aantrekken in deze boeiende sector. Daar ligt voor jullie een schone taak.” 

Het volgende bedrijfsbezoek staat gepland op 15 januari 2015. Docenten en leerkrachten kunnen zich hier voor de Greenport College Tour inschrijven.

Bron: http://greenporthorticampus.nl/

Laat een reactie achter

Klik hier om in te loggen.

Meer events