Zoeken:

Levoplant - film impressie

Levoplant is een familiebedrijf gespecialiseerd in het telen van Phalaenopsis en Cordyline australis. ze behoren daarmee tot de top van de potplantenkwekerijen in Nederland.

Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler in de Phalaenopsismarkt met 14 ha glasoppervlakte, verdeeld over vier verschillende locaties in Westland. Levoplant was de eerste die een volledig geautomatiseerd teeltsysteem voor de Phalaenopsisteelt liet aanleggen, waarna velen volgden. Ook bij het telen in cups en het toepassen van onzichtbare codes op de pot was Levoplant uniek. Altijd werd er gewerkt vanuit de visie dat een bedrijf betrouwbaar moet zijn en kwaliteit moet leveren.

Hieronder een korte impressie van alle processen binnen Levoplant:

1 - Levoplant heeft een machine ontwikkeld waarmee onzichtbare barcodes op de potjes gelaserd kunnen worden. Elke orchidee heeft een unieke code waardoor de orchidee gevolgd kan worden tijdens het groeiproces:

 

 2 - Handmatig worden alle jonge stekjes in het potje geplaatst, de teller staat deze dag al op 11.138 stekjes:

 

3 - Vervolgens gaan de jonge stekjes via een lopende band naar een tafel toe, waarna ze vervolgens de kas ingaan:

 

4 - Gedurende het groeiproces zullen de orchideeën automatisch door de kas verplaatst worden:

  

5 - Als de orchideeën zo ver gegroeid zijn dat ze naar de klant kunnen krijgen alle orchideeën handmatig stok, afhankelijk van het aantal takken. Deze stokken zorgen ervoor dat de takken van orchidee recht blijft staan:

 

6 - De orchideeën gaan vervolgens automatisch naar de juiste locatie waarna ze op klant specifieke wensen worden samengesteld, op aantal, kleur, aantal takken, etc.:

 

7 - Als de bestelling voor de klant is samengesteld worden de orchideeën op een Deense kar gezet en wordt de kar ingeseald en is de bestelling klaar voor verzending:

Laat een reactie achter

Klik hier om in te loggen.

Meer events