Zoeken:

Tuinbouw Relatiedagen door de ogen van een vrouwelijke student

De Relatie Tuinbouwdagen vinden dit keer plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Bedrijven die zich bevinden in de tuinbouwsector of hiermee te maken hebben, zijn aanwezig tijdens deze dagen. Standhouders of bezoekers: het ademt en leeft tuinbouw. Ik, afstudeerder bij Westland Marketing, zal mijn ervaringen na een dagje beurs met jullie delen!

Ik ben zelf opgegroeid in Maasland, tussen de koeien, niet ver van De Glazen Stad. Buiten dat ik natuurlijk zelf tomaten heb geplukt, zoals elke Westlandse jongere, wist ik er erg weinig vanaf. Daarom was een dag doorbrengen op de Relatie Tuinbouwdagen voor mij voornamelijk bedoeld om die wereld te leren kennen en te kijken wat de tuinbouw eigenijk te bieden heeft, buiten dat wat ik al dacht te weten. Je voelt hem aankomen, ik kwam dus van een koude kermis thuis. De tuinbouwwereld heeft zoveel meer te bieden dan ik dacht!

Bij binnenkomst merkte ik als vrouw zijnde al dat dit een echte mannenwereld is. Overal om me heen zag ik mannen in pakken rondlopen, handen in hun zak, pratend of om zich heen kijkend. Eenmaal voorbij de ingang stonden twee schaars geklede dames waar je mee op de foto mocht: dat wilden die mannen natuurlijk wel. Een simpele actie, maar erg effectief. Vol goede moed en vooral heel benieuwd maakte ik me klaar voor mijn ontgroening op een tuinbouwbeurs.

Het viel me op dat voornamelijk Westlandse bedrijven zich profileerden op hun beursstands, waardoor ik veel bedrijven herkende. Die bedrijven kende ik voornamelijk qua logo's en verhalen van anderen, des te verrassender was het voor mij om te zien en horen wat deze bedrijven zoal uitvoeren en welke innovaties zij hebben bedacht. Uiteraard waren er ook bedrijven aanwezig afkomstig buiten het Westland, ook zij lieten mooie nieuwe technologieën zien. Na een paar rondjes gelopen te hebben zag ik al snel dat veel mensen elkaar al kenden vanuit de tuinbouwwereld. De nodige biertjes kwamen dan ook voorbij. Stond ik dan, met mijn spa rood: "Hoe ga ik me hierin mengen?" vroeg ik mezelf als groentje in deze wereld vaak af. Gewoon doen denk ik dan maar, al met al een leerzame dag waarbij mijn interesse voor en nieuwsgierigheid naar tuinbouw is gewekt!

Wil jij als student eens iets anders zien of doen? Verdiep je in de tuinbouw: leuker dan je denkt!

Laat een reactie achter

Klik hier om in te loggen.

Meer events