Zoeken:

Tuinbouw in Transitie, de kracht van veranderen

Werken in de tuinbouw betekent werken in een snel veranderende wereld. De productie van groente, fruit, bloemen en planten is niet meer te vergelijken met hoe dat tien jaar geleden ging. Zelfs de situatie van vijf jaar terug is op veel bedrijven al niet meer herkenbaar. En die veranderingen gaan de komende jaren nog veel sneller, zo betogen specialisten. Die specialisten komen ruimschoots aan het woord op 15 oktober, tijdens het Westland Event.

Enerzijds is de markt en de afzet voor tuinbouwproducten heftig in beweging. Marketing, afzetkanalen, logistieke trajecten; ze veranderen waar je bij staat. Anderzijds is ook de productie steeds meer afhankelijk van moderne technologie. Robotisering, genetica, ict, biotech, duurzame energie; allemaal technieken waarvoor de tuinbouw op korte termijn specialisten nodig heeft.

Het zijn juist deze 'nieuwe' disciplines en technieken die sterk bewegen in de transitiemaatschappij waarin wij ons nu bevinden. Dat betogen in elk geval de wetenschapper Jan Rotmans van de Erasmus Universiteit en Yuri van Geest, specialist in exponentionele organisaties van de Singularity University. Samen met Ab van der Touw van Siemens, Hein Deprex van Greenyard Foods Group en Koen Hazewinkel van EFMI spreken zij over het thema transitie in de tuinbouw op het aanstaande Westland Event.

Het Westland Event is een jaarlijks terugkerend netwerkevent voor de tuinbouwsector. Georganiseerd door de gemeente Westland komen hier jaarlijks enkele honderden ondernemers, beleidsmakers en belangenvertegenwoordigers uit het glastuinbouwcluster samen om te netwerken en te luisteren naar belangrijke inzichten voor de sector. "Tijdens het Westland Event zullen we met elkaar van gedachten wisselen hoe het glastuinbouwcluster slim kan meebewegen en zich optimaal kan aanpassen aan deze nieuwe realiteit”, aldus wethouder Theo Duijvestijn (Economische zaken en Greenport).

Het Westland Event begint om 15.00 uur en duurt tot 21.30 uur. FloraHolland in Naaldwijk is ook dit keer gastheer. Deelname aan het Westland Event is gratis.

Meer informatie over het Westland Event 2015.

Bron: https://www.gemeentewestland.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om in te loggen.

Meer events