Zoeken:

Tuinbouwjongeren bij Priva

De eerste gecombineerde avond van Tuinbouw Jongeren Westland en Tuinbouw Jongeren Oostland gisterenavond bij Priva in De Lier, trok bijna tweehonderd jongeren. "Dat is een record", zegt bestuurder Rémon Le Feber, bestuurslid bij Tuinbouw Jongeren Westland.

Le Feber wijt de volle zaal aan het feit dat er twee topsprekers waren: Meiny Prins CEO van Priva en Feike Cats, een expert op het gebied van klantgerichtheid en het feit dat de jongerenorganisaties dit keer voor het eerst samen een avond organiseerden. De presentatie van Prins spitste zich toe op de veranderingen die wereldwijd plaats vinden en de gevolgen daarvan voor de voedselvoorziening. Le Feber: "Prins heeft ons bewust gemaakt wat er aan ontwikkelingen zijn in de voedselvoorziening in de grote steden, zoals in Azië. Verder hield ze ons echt een spiegel voor waar ons duidelijk werd gemaakt dat de ontwikkelingen in de wereld veel sneller gaan dan meniggeen denkt", zegt Le Feber. Naast duurzame voedselproductie ging Meiny Prins ook in op de duurzame ontwikkelingen op het gebied van efficiënte energie- en waterstromen.

In het verhaal van Feike Cats werd de jongeren duidelijk dat klanttevredenheid eigenlijk begint bij de medewerkers. "Pas als je medewerkers tevreden zijn, kunnen zij klanten enthousiast maken." Cats gaf ook aan dat een 'klanttevredenheidsonderzoek' niet het goede woord is. "Tevredenheid moet worden vertaald in enthousiasme. Pas als klanten enthousiast zijn over iets , kun je je onderscheiden." Ook vertelde Cats dat het goed is om geregeld aan klanten te vragen wat zij goed doen en niet wat er verkeerd is of beter kan. Cats noemde de bedrijven Bol.com, Ikea en Jumbo als bedrijven die heel slim met klanttevredenheid om gaan. Le Feber en de andere aanwezigen waren enthousiast over Cats en zijn verhaal. "Hij heeft ons aan het denken gezet en liet ons zaken die hij vertelde reflecteren naar onze eigen situatie." Een goede tip was ook dat Cats de jongeren meegaf vooral de successen binnen het bedrijf samen te vieren. "Ook daar komt het weer om de hoek kijken; dat enthousiaste medewerkers het verschil maken."

Volgens Le Feber was het een zeer geslaagde avond 'die smaakt naar meer'. "We hopen in de toekomst soortgelijke avonden te organiseren", aldus Le Feber.

11:40 - di 29/09/2015
Bron: TuinbouwCommunicatie
Auteur: Ellis Langen

Bron: http://www.groentenet.nl/groenten/nieuws/jongerenavond-haalt-record-mensen-binnen/

Laat een reactie achter

Klik hier om in te loggen.

Meer events